Frankeringsetiketter – Köp billigt och smidigt online

Som företag kan det bli mycket post att hålla reda på, brev och paket som ska frankeras och skickas. För att spara både tid och energi kan man investera i en frankeringsmaskin.  Frankeringsmaskiner är inte bara effektiva, utan också enkla att använda. Detta gör att det för många företag är en självklarhet att använda sig av en frankeringsmaskin. Alla typer av brev, både inrikes och utrikes, kan frankostämplas.

Många frankeringsmaskiner har en brevvåg som garanterat väger och beräknar rätt porto på breven, och därför kan man dessutom spara en hel del pengar på portokostnader.

En frankeringsmaskin hjälper även till att snygga till ens brev. Maskinen är väldigt tystgående och kan ge perfekta tryck även på ojämna underlag. Antingen kan man frankostämpla direkt på kuverten, eller också kan man välja att stämpla på självhäftande frankeringsetiketter som man sen fäster på brevet. Ens frankeringsetiketter eller stämplar, och därmed också ens brev, kan dessutom få ett mer personligt och professionellt utseende genom att budskap, logotyp eller text kan tryckas samtidigt som man frankerar.

Det går också att beställa färdigtryckta frankeringsetiketter på Internet. Dessa kan fås i önskad valör, och underlättar ens frankering av postförsändelser.

I de otaliga nätbutikerna kan man också beställa nya frankeringsetiketter till sin maskin. Ofta är dessa frankeringsetiketter tillverkade av högabsorberande papper som gör att frankeringsfärgen torkar väldigt fort, så att man slipper onödigt kladd.

Brev med stämplade frankeringsetiketter kan man posta direkt i Postens brevlådor. Skickar man brev inrikes kan man dock istället lämna in breven på Postens Företagcenter eller Brevterminaler, och på så sätt få ett lägre porto.

Förutom ens frankeringsetiketter ska 1:a-klassbrev som ska skickas utrikes dessutom märkas med en blå ”Prioritaire 1:a-klassbrev” eller med ”Prioritaire” till vänster om frankeringsetiketten. Även ekonomibrev ska märkas, med ett ”B”, till vänster om frankeringsetiketten.

När man köper eller hyr en frankeringsmaskin får man via ett avtal med Posten en användarlicens med ett tillhörande konto. Först gör man en förskottsbetalning på valfritt belopp på företagets konto. Därefter laddar man över önskat belopp till frankeringsmaskinen. Belopp som man har förbrukat räknas automatiskt av från den insatta summan.

En frankeringsmaskin ger alltså inte bara ens post ett seriösare intryck gentemot frimärken, utan det blir också lättare att hålla koll på portokostnaderna.

Vill man slippa frankeringsetiketter och frankering över huvud taget, kan man ta hjälp av Postens frankeringsservice. För ett fast pris hanterar Posten alla ens brev och paket.

Comments are closed.